Prirodnim putem do zdravlja.

Apiflora d.o.o Sarajevo

Bosnian English

Dakle,evo kratkog odgovora:
PROPIREUMIN je mast dobivena miješanjem propolisa,kamfora,mentola,bijelog vazelina i lanolina.


Propolis u kombinaciji s kamforom i mentolom djeluje tako da poboljšava cirkulaciju i prokrvljenost,te uz protuupalno i lokalno anestetsko djelovanje pomaže uklanjanju bolova kod različitih bolesti.
Mentol ima svojstvo isparavanja sa površine kože i također djeluje lagano anestezirajuće na bolno mjesto. Utječe i na receptore za osjećaj temperature pa stoga mentol na koži daje osjećaj hlađenja. Time se ublažavaju simptomi kao što je otok, bol i pregrijanost upaljenog mjesta.
Kamfor se u medicinske svrhe koristi za lokalno olakšavanje bolova u mišićima i zglobovima. Lako se apsorbira kroz kožu i ,poput mentola, djeluje na termoreceptore i daje osjećaj hlađenja, a ima i lokalno anestetski učinak.
Propireumin mast pomaže kod akutnih reumatskih oboljenja (bolova i teške pokretljivosti zglobova), kod vanzglobnog reumatizma (ishijalgije, tendopatije, mijalgije, lumbaga kao i lokaliziranih upalnih oboljenja mekih vezivnih struktura praćenih bolnošću), kod sportskih ozljeda (istegnuća, uganuća), kod mikrotraume i nagnječenja (gdje nije došlo do oštećenja kože i potkožnog tkiva), kod umora i grčeva u nogama (za sportsku masažu) te služi kao pomoćno sredstvo (uz antireumatike) kod kroničnih reumatskih i degenerativnih bolesti.