Prirodnim putem do zdravlja.

Apiflora d.o.o Sarajevo

Bosnian English

6001 pastila sadrži 600 mg liofilizirane matične mliječi što odgovara 1800 mg svježe matične mliječi (1 g liofilizirane matične mliječi odgovara 3 g svježe matične mliječi).

Matična mliječ (gelee royale, royal jelly) je najvrjedniji i najcjenjeniji proizvod pčela. Predstavlja izlučevinu posebnih žlijezda mladih pčela radilica kojom se hrani matica i mlade ličinke do tri dana starosti. Matična mliječ je neposredno odgovorna za zadivljujuću plodnost, vitalnost i dugovječnost matice.

Kemijski sastav matične mliječi: voda (60 do 70 %), bjelančevine (10 do 18%), šećeri (10 do 17%), masti (do 5,5%) te 0,7 do 1,5% minerala i vitamina. Od vitamina su zastupljeni vitamini B-kompleksa s visokim udjelom vitamina B5 i B6 te vitamini A, C, D i E.
Do sada su u sastavu matične mliječi utvrđene 23 aminokiseline, a među njima i sve esencijalne za ljude. U bogatom proteinskom dijelu izuzetni značaj imaju brojni enzimi koji kataliziraju različite biokemijske reakcije u organizmu (glukozidaza, fosfataza i drugi).
U lipidnoj frakciji matične mliječi nalazimo slobodne masne kiseline s udjelom od 80-90%, što je zapravo u prirodi vrlo rijetko. Najvažnija od njih i samo u matičnoj mliječi prisutna je nezasićena masna kiselina 10-hidroksi-2-decenska kiselina (10-HDA).
Upravo se 10-HDA pripisuju brojna biološka svojstva matične mliječi. Ova kiselina je u prirodi za sada pronađena samo u matičnoj mliječi.
Kontrola ove djelatne komponente matične mliječi bitna je za kvalitetu gotovog proizvoda.

NAČIN UPOTREBE
Djeca od 6 do 12 godina uzeti 1 pastilu dnevno i otopiti u ustima.
Djeca od 12 godina i odrasli uzeti 1-2 pastile dnevno i otopiti u ustima.

NETO KOLIČINA
14 g (1,4 g x 10 pastila)